Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Europa 2020: Alte instrumente pentru stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă

Ales Bialiatski, activiștii iranieni Nasrin Sotoudeh și Jafar Panahi și Pussy Riot sunt finaliștii Premiului Saharov pentru libertatea de gândire 2012. Aceștia au fost aleși prin vot de deputaţii europeni de la comisiile pentru afaceri externe și dezvoltare. Laureatul va fi ales de Conferința președinților pe 26 octombrie.
Ales Bialiatski luptă pentru libertatea de gândire și expresie în Belarus. A fondat Centrul pentru Drepturile omului Viasna – o organizație non-guvernamentală care oferă asistență financiară și legală prizonierilor politici și familiilor acestora.
Nasrin Sotoudeh, Jafar Panahi: Nasrin Sotoudeh este o avocată iraniană care luptă pentru drepturile omului. A reprezentat activiști din opoziție și tineri condamnați la moarte. Jafar Panahi este regizor, scenarist și editor de film. Filmele sale se concentrează pe dificultățile întâmpinate de copii, săraci și femei în Iran.
Pussy Riot: trei tinere din Rusia – Nadejda Andreievna Tolokonnikova, Yekaterina Samutsevich și Maria Alyokhina – au protestat împotriva președintelui Putin și au fost arestate și condamnate la doi ani în lagăr de muncă.

 

 

Leave a Reply