Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Stagii la Parlamentul European

Sunteți student sau ați absolvit de curând? Vă interesează afacerile europene și activitatea Parlamentului European? În fiecare an, Secretariatul Parlamentului își deschide ușile stagiarilor, având programe speciale pentru persoanele cu handicap. Dacă doriți să faceți un stagiu la Parlamentul European, înscrieți-vă de la 15 august!
Persoanele interesate pot candida în mai multe secțiuni:

  • opțiunea generală

  • opțiunea jurnalism

  • stagii de traducere.

Stagiile pot fi remunerate sau neremunerate.
„Este important să subliniați toate calitățile unice pe care le aveți. Având studii de actorie, experiență în consultanță în domeniul brânzei artizanale și un masterat în traducere pe limba irlandeză, nu aș fi visat niciodată că vor fi acceptată în programul de stagii“, spune irlandeza Lucy Moylan, stagiară la Parlamentarium, centrul de vizitatori al Parlamentului European.
Mii de candidați în fiecare an
În fiecare an, Parlamentul European primește aproximativ 7.000 de candidaturi. 8% dintre candidați trec de faza de selecție – inclusiv candidaturile din afara UE. Stagiile durează în general cinci luni.
Stagiarii remunerați primesc aproximativ 1.200 de euro pe lună. Fiecare stagiar trebuie să își găsească o locuință și să acopere cheltuielile acesteia.
Program special pentru persoanele cu handicap
Din 2006, Parlamentul European are un program special pentru persoanele cu handicap. Parlamentul se ocupă de aranjamentele necesare la locul de muncă, dar oferă și informații privind locuințele accesibile, transport și asistența necesară.
„Din păcate, în sectorul privat, persoanele cu handicap nu sunt la fel de bine primite ca la Parlamentul European. Sper sincer că în viitorul apropiat exemplul Parlamentului va fi urmat de cât mai multe companii“, ne-a explicat stagiara Silvia Cipriani.
Chiara Arnone ne-a spus că stagiul la Parlamentul European a ajutat-o mult în cariera profesională. „Un stagiu la Parlament este recunoscut peste tot și demonstrează că ești o persoană cu spirit deschis, cu capacitate de adaptare și bune deprinderi relaționale“.

 

http://www.europarl.europa.eu

Leave a Reply