Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Misiunea UE de asistență pentru combaterea terorismului în Sahel

La 16 iulie 2012, Consiliul a instituit o nouă misiune civilă în cadrul politicii de securitate și apărare comune (PSAC) pentru a sprijini autoritățile nigeriene în consolidarea propriilor capacități de combatere a criminalității organizate și a terorismului în Sahel: EUCAP SAHEL Niger. Activitățile se vor concentra inițial asupra Nigerului.

 

Înaltul Reprezentant al UE Catherine Ashton a declarat: „Activitatea teroristă crescută și consecințele conflictului din Libia au acutizat insecuritatea în Sahel. Noua misiune va contribui la consolidarea capacității locale de combatere a terorismului și a criminalității organizate. Experții europeni vor pregăti forțele de securitate nigeriene să îmbunătățească controlul asupra teritoriului lor și cooperarea regională.”

Misiunea va avea un rol de pregătire, monitorizare, consiliere și asistență în scopul îmbunătățirii capacităților Jandarmeriei nigeriene, ale Poliției naționale și ale Gărzii naționale, precum și în scopul îmbunătățirii coordonării regionale în Sahel pentru abordarea provocărilor în materie de securitate. Misiunea nu va avea sarcini executive.

EUCAP SAHEL Niger are un mandat inițial de doi ani. Baza echipei formate din aproximativ 50 de persoane recrutate la nivel internațional și 30 la nivel local va fi în sediul misiunii, în Niamey (Niger), iar în Bamako (Mali) și Nouakchott (Mauritania) vor exista ofițeri de legătură. Pentru primul an a fost alocat un buget de 8,7 milioane EUR. Misiunea va fi lansată la începutul lunii august 2012.

Leave a Reply