Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Deputaţi moldoveni participă la sesiunea de primăvară a APCE

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova condusă de vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, participă, în perioada 23-27 aprilie, la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se va desfășura la Strasbourg, Franța. 

Din componența delegației fac parte președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Igor Corman, deputații Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi, Vladimir Voronin și Grigore Petrenco.

Una din temele majore ale sesiunii vor fi efectele primăverii arabe și dezbateri privind egalitatea de șanse între femei și bărbați în statele arabe, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

 

Potrivit proiectului ordinii de zi a sesiunii parlamentarii din statele membre ale Consiliului Europei urmează să examineze un raport de activitate al Biroului și Comitetului Permanent, precum şi o comunicare a Comitetului de Miniștri al acestui for european.

 

Agenda sesiunii include și chestiuni ce țin de promovarea cetățeniei active în Europa, buna gestionare și etica în domeniul sportului, protecția libertății de exprimare și de informare pe internet și mass-media on-line, situația persoanelor strămutate intern și a repatriaților din regiunea Caucazului de Nord, promovarea unei politici adecvate privind paradisurile fiscale, asigurarea cetățenilor cu pensii decente și altele.

 

http://arena.md/?go=news&n=12009&t=Deputa%C5%A3i%20moldoveni%20particip%C4%83%20la%20sesiunea%20de%20prim%C4%83var%C4%83%20a%20APCE

 

 

Leave a Reply