Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Forumul ONG-urilor din sectorul social si conexe din judetul Timis

Uniunea Europeana si statele membre se dedica ferm combaterii saraciei si excluziunii sociale. Agenda sociala 2005-2010 a Comisiei a stabilit anul 2010 ca An European de lupta împotriva saraciei si a excluziunii sociale, cu scopul reafirmarii si întaririi angajamentelor politice ale UE de la începutul strategiei de la Lisabona, pentru realizarea unui „impact decisiv asupra eradicarii saraciei”.

Aprobarea de catre Consiliu si Parlamentul European a Anului European 2010 a fost publicata în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 298, în data de 7.11.2008.

Criza economica si financiara internationala a anului 2008 poate avea consecinte pe termen lung asupra dezvoltarii ?i ocuparii for?ei de munca în UE, iar cei care pot fi cei mai afecta?i sunt persoanele cele mai vulnerabile din punct de vedere social. Prin urmare, Anul European de lupta împotriva saraciei ar trebui sa aiba un impact crucial în sensibilizarea cu privire la excluziunea sociala si în promovarea incluziunii active, întrucât nici o tara nu poate scapa de consecintele acestei crize globale.

Una dintre prioritatile Anului European 2010 este si cel dedicat luptei împotriva saraciei si a excluziunii sociale. Centrul de Informare Europe Direct Timis având ca structura gazda Fundatia Serviciilor Sociale Bethany organizeaza Forumul ONG-urilor din sectorul social si conexe din judetul Timis.

Evenimentul va avea loc în data de 15 Octombrie 2010 între orele 10,00 – 14,00 la Hotel Continental Timisoara, Sala Parc (intrarea dinspre Banca Nationala).

Cu acesta ocazie invitam elevi, studenti, cetateni interesati din Judetul Timis sa viziteze standurile si sa afle cât mai multe informatii despre serviciile oferite de catre ong-urile participante.

1.Forumul ONG-urilor, care are ca scop atât cresterea vizibilitatii, catre publicul larg, a serviciilor oferite de ONG-urile din sectorul social, pentru a facilita accesul carora au nevoie de aceste servicii, dar si pentru a facilita inter-cunoasterea reprezentantilor ONG, în vederea consolidarii si extinderii retelelor de parteneriate si promovarii colaborarii, mai degraba decât a competitiei.

2.Grupul tinta si nevoile de informare specifice: ONG-urile din Timisoara/jud. Timis – date de contact, posibilitati de colaborare între ONG-uri, cunoasterea activitatilor specifice desfasurate de O.N.G.-uri de catre publicul larg: studenti, elevi si cetatenii interesati.

3.Mijloace de comunicare folosite: interactiune directa, standuri de prezentare a serviciilor oferite, materiale de promovare (pliante, afise, fluturasi, materiale fotocopiate).

4.Rezultatele preconizate/produsele actiunii: cresterea vizibilitatii sectorului ONG în judetul Timis, realizarea unei reviste/catalog al O.N.G.-urilor din sectorul social si conexe din judetul Timis.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la tel/fax 0256- 499431 sau pe adresa de e-mail ioan.kovacs@bethany.ro.

Persoana de contact este Ioan Kovacs, coordonator proiect.

Mentionam faptul ca intrarea este libera.

Comments are closed.