Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Pentru diversitate impotriva discrimanarii

Legislatia actuala cuprinde doua directive: Directiva privind egalitatea dintre rase si Directiva privind egalitatea la locul de munca care au fost adoptate de cele 15 state membre din acel moment ale UE în 2000.

Pe baza acestei legislatii, în majoritatea statelor membre au înfiintate organizatii pentru promovarea egalitatii de tratament si pentrufurnizarea de asistenta independenta persoanelor care au fost supuse discriminarii pe motive de rasa sau origine etnica. Acesteorganisme nationale pentru egalitate, care se ocupa adesea si de discriminarea pe motive de religie si convingeri, vârsta, handicap si orientare sexuala, va vor informa cu privire la drepturile dumneavoastra si cu privire la modul de întocmire a unei reclamatii, în cazul în care este acest lucru este necesar.

În unele state membre, aceste organisme se ocupa si de discriminarea pe motive de sex, în timp ce în altele exista organizatii separate pentru a-i sprijini pe cei care au de suferit de pe urma acestui tip de discriminare. Mai multe informatii privind organismele nationale de promovare a egalitatii de sanse între femei si barbatisunt disponibile pe pagina principala a Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse.

Pentru a creste gradul de constientizare privind legislatia în domeniul combaterii discriminarii si promovarii diversitatii, campania „Pentru diversitate. Împotriva discriminarii.” opereaza în întreaga Uniune Europeana, cu grupuri din fiecare tara compuse din partile interesate care actioneaza în acest domeniu, inclusiv organizatii neguvernamentale (ONG-uri), asociatii ale patronatului sindicate si autoritati nationale, care au contributii la activitatile campaniei.

Prezenta sectiune examineaza situatia din tara dumneavoastra, activitatile campaniei care au loc în apropierea dumneavoastra si ofera detalii privind organizatiile care activeaza în domeniul discriminarii si al diversitatii si care va pot oferi informatii, ajutor si consiliere.

Pentru informatii privind campaniile nationale organizate în tara dumneavoastra în cursul Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti 2007, vizitati pagina Campanii nationale.

Legaturi conexe:

Comments are closed.