Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Concursul European pentru tinerii cercetatori

Uniunea Europeana a lansat concursul pentru tinerii cercetatori in 1989, cu scopul de a incuraja tinerii sa se implice in stiinta si apoi sa inceapa o cariera in cercetare.

De atunci, in fiecare an, tineri cercetatori cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani din intreaga Europa si de pe alte continente se aduna sa-si prezinte lucrarile si sa concureze pentru premiile oferite.

Concurentii

Participantii la Concursul European pentru tinerii cercetatori sunt deja castigatori! Pentru a se inscrie la concurs participantii trebuie sa fi castigat anterior un concurs pentru tineri cercetatori la nivel national. Acest standard ridicat diferentieaza Concursul European pentru tinerii cercetatori de alte concursuri similare.

Sunt premise atat inscrieri individuale, cat si in echipe mici, de pana la 3 persoane, iar studentii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 21 de ani.

Proiectele cercetatorilor in devenire acopera toate disciplinele stiintifice. De-a lungul anilor, inscrierile castigatoare au abordat o gama larga de tematici diverse, uneori excentrice, printer care sistemele de autoaparare ale platelor, criptografia, aerodinamica mingilor de tenis si medicamentele imunodepresive.

Evenimentul

Evenimentul cu durata de o saptamana, care se tine in fiecare an in alt oras European, este o adevarata sarbatoare a talentului tinerilor cercetatori.

La locul evenimentului, fiecarei echipe participante I se aloca un stand intr-o zona expozitionala pentru a-si prezenta descoperirile in fata juriului si a altor vizitatori. Pe parcursul saptamanii, membrii juriului viziteaza standurile si adreseaza intrebari concurentilor cu privire la cercetarea descoperirile si concluzile acestora. Interviurile se realizeaza in intregime in limba engleza.

Juriul

Juriul este alcatuit din cercetatori de seama atat din mediul universitar, cat si din industrie. Inaintea acestui eveniment, juriul realizeaza o evaluare preliminara a inscrierilor. La eveniment fiecare echipa este intervievata de cel putin trei membri ai juriului. Pe parcursul acestor interviuri intense juriul evalueaza:

  • Originalitate si creativitate
  • Aptitudine si rigoare in modul de realizare a proiectului
  • Rationament si claritate a interpretarii rezultatelor
  • Prezentare la cel mai inalt nivel a proiectului, atat in lucrarea scrisa, cat si in timpul interviurilor.

Premii

  • Trei premii intai in valoare de 7000Euro fiecare
  • Trei premii doi in valoare de 5000 euro fiecare
  • Trei premii trei in valoare de 3500 de euro fiecare

Fata de premiile principale, exista numeroase premii special oferite de organizatii europene implicate in cercetare si inovare. La final, tara gazda ofera si ea, adesea, un premiu special.

Pentru anul 2010, concursul European al tinerilor cercetatori se va desfasura la Lisabona in data de 24-29 septembrie.

Mai multe detalii la:www.ec.europa.eu/research/youngscientists/index_en.cfm

Comments are closed.