Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Avem nevoie si de iarba

Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), in parteneriat cu Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” deruleaza proiectul intitulat „Avem nevoie si de iarba!”. Proiectul este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, si are ca obiectiv atragerea atentiei ONG-urilor asupra frecventei ridicate a problemelor de mediu, prin organizarea unui concurs national de identificare a problemelor din acest domeniu.

Adresandu-se ONG-urilor active la nivel local din toate regiunile tarii, indiferent daca au sediul in mediul rural sau urban, proiectul „Avem nevoie si de iarba!” implica participarea la concursul cu tema „Care sunt cele mai grave probleme de mediu in comunitatile rurale romanesti?”. In cadrul competitiei, ONG-urile sunt invitate să identifice probleme ale mediului inconjurator percepute ca fiind acute de catre cetatenii din sate sau comune.

Termenul limita pentru primirea aplicatiilor este de 20 martie 2010, ora 24:00.

In urma concursului, doua ONG-uri vor beneficia de asistenta tehnica din partea ANBCC si SDD pentru implementarea unui plan de actiune (metode de advocacy si de stimulare a participarii civice) in vederea rezolvarii problemei identificate. In acelasi timp, cele doua ONG-uri vor beneficia si de plata unui salariu pentru o persoana resursa din organizatia lor, timp de 5 luni.

In plus, alte 15 ONG-uri castigatoare isi vor vedea problemele identificate în brosura „Avem nevoie si de iarba”, publicata in vara acestui an.

Pentru a va inscrie ONG-ul in concurs, trebuie sa completati formularul de aplicatie ?i sa-l trimiteti (alaturi de orice alte anexe considerati necesar) prin e-mail, in atentia coordonatorului de proiect, AnaMaria Suciu, la adresa ana.suciu@robcc.ro

Criteriile de selectie a castigatorilor vor fi: importanta problemei descrise, potentialul de mobilizare a cetatenilor pentru rezolvarea problemei, calitatea si originalitatea metodelor de argumentare a problemei.

Se vor aprecia in mod special acele dosare care includ fotografii, opinii ale cetatenilor si documente descriptive pentru cele două criterii de mai sus. Problema identificata de fiecare ONG trebuie sa se regaseasca intr-o localitate in care ONG-ul aplicant a activat sau in care poate activa pe viitor.

Detalii suplimentare la:
http://www.robcc.ro/nevoiedeiarba/nevoia_de_iarba.php

Comments are closed.