Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Concurs Audio-Vizual

Comisia Europeana a lansat competitia: „Crearea de scurtmetraje prin combinarea materialului produs de utilizatori cu material de arhiva online”. Cel mai bun videoclip care combina arhive audiovizuale cu material produs de utilizatori pe tema „Imagini ale Europei”. Clipul va fi produs pentru internet si, de asemenea, va putea fi difuzat prin intermediul dispozitivelor mobile si accesat prin intermediul retelelor sociale.

Castigatorul va primi un premiu de 10 000 de euro.

INSTRUCTIUNI

Serviciul audiovizual al Comisiei Europene detine cea mai mare colectie de arhive audiovizuale privind constructia Uniunii Europene incepand cu 1945. Numarul de documente digitale accesibile pe pagina sa web se ridica la 1 300 de materiale video, 30 000 de fotografii si 11 000 de fisiere istorice audio. Comisia Europeana invita profesionistii din domeniul audiovizualului, precum si persoanele fizice sa participe la concursul privind producerea unui videoclip, cu o durata de maximum 3 minute, care sa prezinte o viziune originala a Europei, pe baza materialului de arhiva al UE combinat cu imagini noi sau prelucrate realizate de participant.

Clipul va trebui sa exprime o viziune personala a Europei si, prin abordarea sa originala, creativa si estetica, va trebui sa poata atrage un public tanar si numeros prin intermediul internetului si/sau al dispozitivelor mobile. Participantii vor trebui sa prezinte o viziune pozitiva a Europei dintr-un punct de vedere artistic, documentar, umoristic sau fictiv, care sa ilustreze situatii personale sau publice, actuale sau istorice ale vietii europene in mediul lor apropiat: familie, intreprindere, comunitate, asociatie, oras, sat; evenimente locale – muzica, moda, timp liber, jocuri care ar putea reprezenta o viziune originala a Europei.

PUBLICUL VIZAT

Prin intermediul acestor clipuri, Comisia Europeana spera sa poata avea un impact real asupra unui public de femei si barbati cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani, din toate categoriile sociale si economice.

CRITERII DE SELECTIE

 • Originalitatea clipului, nivelul de creativitate, abordarea artistica si estetica
 • Universalitatea continutului si capacitatea sa de a sensibiliza publicul vizat din intreaga Europa prin intermediul unor platforme diverse
 • Capacitatea de propagare a mesajului si de favorizare a crearii de grupuri şi bloguri în jurul continutului sau
 • Calitatea tehnica a produsului final

TERMENI SI CONDITII SPECIFICE PENTRU CATEGORIA COMISIA EUROPEANA

 1. Clipul nu trebuie sa fie mai lung de 3 minute si trebuie sa fie produs intr-un format care sa permita, cel putin, incarcarea lui pe o pagina web.
 2. Concursul se adreseaza companiilor de productie si persoanelor cu varsta de peste 18 ani.
 3. Clipul trebuie sa contină cel puţin 50% material de arhiva care poate fi descarcat de pe site-ul web al Comisiei Europene.
 4. Cu exceptia „documentarelor”, din motive de protectie a drepturilor de autor, toate materialele de arhiva disponibile pe site-ul www.ec.europa.eu/avservices pot fi utilizate in mod liber pentru producerea clipului.
 5. Participantii vor pastra toate drepturile de autor si drepturile aferente clipului lor.
  Cu toate acestea, acestia vor ceda Comisiei dreptul de a:

  • distribui si de a difuza clipul publicului larg cu ocazia evenimentelor destinate in special informarii si promovării activitatilor sale,
  • disemina clipul la nivel mondial pe internet, la rezoluţie mica.
 6. Prin înscrierea la concurs, participantii accepta regulamentul general al concursului si instructiunile sale aferente.

Candidatii vor trimite clipurile lor in mod direct pe canalul prevazut de Dailymotion http://www.dailymotion.com/SAS/EUcontent360

Bazandu-se in primul rand pe voturile utilizatorilor de internet, un juriu alcatuit de Comisia Europeana va intocmi o lista de trei finalişti.

Deadline: 15 martie 2009

Cei trei finalisti vor fi invitati sa participe la MIPTV 2010 (12 – 16 aprilie 2010) pentru a-si prezenta clipurile in timpul unei sesiuni de vizionare organizate de Comisia Europeana.

Castigatorul, care va primi o suma de 10 000 de euro, va fi anunţat in cadrul ceremoniei de acordare a premiilor Content 360 care va avea loc cu ocazia MIPTV 2010.

Comments are closed.