Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Deseneaza-mi un drept!

Cea de a 20-a aniversare a Conventiei cu privire la drepturile copilului este tema unui concurs de postere lansat in data de 20 noiembrie 2009, de vicepresedintele Jacques Barrot.Tinerii europeni cu varste cuprinse intre 10 şi 18 ani sunt invitati sa creeze un poster care sa ilustreze unul dintre drepturile consacrate de conventie.Obiectivul concursului este de a garanta faptul ca acesti tineri cetateni europeni isi cunosc mai bine drepturile si ca sunt mai bine pregatiti sa si le apere.

„Garantarea si promovarea drepturilor copilului reprezinta cel mai bun mod de a sarbatori cea de a 20-a aniversare a Conventiei cu privire la drepturile copilului, contribuind, in acelaşi timp, la afirmarea unei valori europene fundamentale”, a declarat vicepresedintele Barrot.„Lucrand impreună pe tema Conventiei cu privire la drepturile copilului, tinerii isi vor putea cunoaste mai bine drepturile, ceea ce le va permite sa le invoce atunci cand este cazul. In consecinta, parafrazandu-l pe Antoine de Saint-Exupéry, un mare visator al timpurilor noastre, le adresez urmatoarea invitatie: «Deseneaza-mi un drept!»”.

Copiii si adolescentii care doresc sa participe la concurs vor avea ca sarcina crearea unui poster care sa ilustreze unul dintre drepturile consacrate de convenţie. Participantii vor fi impartiti in doua categorii de varsta (10-14 ani si 15-18 ani) si vor trebui sa lucreze in echipe formate din cel putin patru membri (sub supravegherea unui adult).Lucrarile vor face obiectul unei prime selectii la nivel national, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de varstă vor fi invitate, la inceputul lunii aprilie 2010, la o ceremonie de decernare a premiilor, organizata in fiecare tara.

Lucrarile recompensate cu premiul intai pe plan national vor concura intr-o a doua etapa, la nivel european. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de varsta vor fi invitate la Bruxelles, intre 8 si 10 mai 2010, pentru a petrece un weekend de neuitat si a vizita institutiile europene, precum si pentru a participa la o ceremonie europeana de decernare a premiilor.

Acest concurs se afla la cea de a patra editie. Prima editie, care s-a desfasurat in 2006, s-a axat pe afirmarea drepturilor copilului in general, iar cea de a doua, in 2007, a fost organizata pe tema luptei impotriva discriminarilor. In 2008, cea de a treia editie atragea atentia asupra dreptului copilului la protectie. Participarea a inregistrat o continua crestere de-a lungul anilor: in 2008 au acceptat provocarea peste 8 000 de echipe, ceea ce reprezinta peste 40 000 de participanti din intreaga UE.

Cele mai reusite lucrari vor fi publicate pe site-urile internet ale reprezentantelor Comisiei in statele membre, precum si pe portalul Europa. De asemenea, vor fi putea fi utilizate in cadrul viitoarelor campanii europene.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa consulati website-ulhttp://eurotineri.eu/

Comments are closed.