Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Saptamana Globala a Climei 21 – 25 Septembrie 2009

Schimbarile climatice reprezinta o problema globala si numai activitati concrete si la nivel global pot sa o mentina sub control. Un angajament global ar fi necesar, dupa anul 2012, cand va expira protocolul de la Kyoto.

Saptamana Globala a Climei va coincide anul acesta cu Summit-ul pentru schimbarile climatice de la sediul ONU din New York de pe 22 septembrie.

“Timpul trece. Oamenii de stiinta ne avertizeaza de faptul ca efectele climatice se accentueaza. Acum, mai mult ca niciodata, avem nevoie de o conducere politica la cel mai inalt nivel pentru a ne asigura ca protejam oamenii si planeta, pentru a cataliza cresterea economica verde, aceasta urmand sa alimenteze economia secolului XXI,” a subliniat Secretarul General al ONU.

Activitatile desfasurate in perioada 21-25 septembrie 09 si cele din weekendul 19,20 septembrie sunt un apel catre comunitati si lideri, de a-I incuraja pe acestia sa incheie un acord corect, echilibrat si eficient legat de schimbarile climatice.

Printre evenimentele planificate in peste 120 de tari se numara reuniuni ale tinerilor, plantari de copaci, o zi fara emisii de gaze de sera si o “Zi Verde” (“Go Green Day”). New York si alte orase din intreaga lume au organizat un program intreg pentru aceasta saptamana.

Comunitatile, companiile, fiecare om in parte – cu totii sunt incurajati sa-si sustina parerea in cadrul campaniei “Incheie Acordul!” (“Seal the Deal!”) pe tot parcursul Saptamanii Globale a Climei prin semnarea petitiei online pentru clima deschisa la www.sealthedeal2009.org.

Petitia pentru clima consolideaza apelurile sustinute de campania Natiunilor Unite “Incheie Acordul!” (“Seal the Deal!”), de Coalitia Globala pentru Actiuni Climatice si de alte campanii importante. Petitia va fi prezentata guvernelor din intreaga lume la Copenhaga de societatea civila.

Pentru a semna petititia, accesati link-ul www.sealthedeal2009.org

Pentru a va arata sprijinul si pentru a va inscrie in Saptamana Globala a Climei, accesati link-ul http://www.sealthedeal2009.org/global-climate-week

Comments are closed.