Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Saptamana Mobilitatii

Centrul Europe Direct Timis sustine campania “Saptamana mobilitatii 2009”si invita timisorenii sa renunte cateva zile la masina si sa se plimbe cu bicicleta, sa faca sport sau sa pur si simplu sa se plimbe prin parc.

In perioada 16 – 22 septembrie 2009, sute de orase si municipii europene vor participa la cea de-a opta editie a Saptamanii europene a mobilitatii. Tema campaniei din 2009 – Imbunatatirea climei in orase – subliniaza importanta eforturilor depuse la nivel local in ceea ce priveste combaterea schimbarilor climatice si imbunatatirea calitatii vietii prin promovarea unor alternative la transportul cu autovehiculul, cum ar fi: mersul cu bicicleta sau pe jos, utilizarea mijloacelor de transport in comun, precum si promovarea unor programe care presupun folosirea in codiviziune (car-sharing) si in comun (car-pooling) a autovehiculelor particulare.

La Almada (Portugalia), se va derula, in data de 18 septembrie, operatiunea „trips for trash” (calatorii contra deseuri), cand vor fi distribuite bilete gratuite pentru utilizatorii mijloacelor de transport in comun, in schimbul unor materiale reciclabile cum ar fi cutii de conserve, sticle de plastic si baterii. Un cinematograf in aer liber va proiecta gratuit o serie de filme celebre avand ca tema schimbarile climatice.

Budapesta (Ungaria), va organiza trei zile fara autovehicule in zilele de 19, 20 si 22 septembrie. Bulevardul Andrássy, inscris in lista patrimoniului mondial UNESCO, va fi inchis circulatiei autovehiculelor si transformat intr-o „strada vie”, cu trotuare acoperite de iarba, competitii sportive, teatru de strada, demonstratii cu autovehicule nepoluante, intreceri cu bicicleta si desene pe asfalt pentru copii.

In Romania, evenimentul va fi marcat in 49 de orase.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Saptamanii europene a mobilitatii

http://www.mobilityweek.eu/

Comments are closed.