Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Suedia – a preluat Presedintia Uniunii Europene

De la 01 Iulie 2009, Suedia a luat in primire de la predecesoarea sa Cehia, presidintia Uniunii Europene pentru o perioada de sase luni.

Printre prioritatile Suediei se numara combaterea crizei economice si a somajului, care afecteaza din ce in ce mai multi europeni. Stockholm doreste cu aceasta ocazie sa anteneze Uniunea Europeana in semnarea unui nou tratat ONU pe tema incalzirii globale, care va fi negociat in decembrie la Copenhaga si care va inlocui Protocolul de la Kyoto privind emisiile de carbon, care expira in 2012.

Fiecare stat membru UE preia presedintia Uniunii pentru o perioada de 6 luni. Acesta prezideaza reuniunile Consiliului Uniunii Europene si este responsabil cu progresul activitatii europene. Seful statului sau al guvernului respectiv este un fel de sef al UE, iar reprezentantii sai conduc diferite organisme comunitare specializate. In 2010, presedintia UE va fi detinuta de Spania, din ianuarie pana in iunie, si de Belgia, din iulie pana in decembrie. Romania este programata la presedintia UE pentru a doua jumatate a anului 2019, deci peste exact 10 ani.

Comments are closed.