Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” invata despre comunism

In vederea promovarii in randul elevilor a prioritatilor de comunicare ale Comisiei Europene cu ocazia a 20 de ani de la caderea comunismului Centrul de informare Europe Direct Timis impreuna cu Colegiul Tehnic „Ion Mincu” organizeaza pentru liceeni, incepand cu luna octombrie vizite saptamanale la Memorialul Revolutiei din Timisoara.

Scopul acestor vizite este:

  • oferirea unei perspective transparente si clare a ceea ce s-a intamplat in perioada comunista in tarile din Europa de Est
  • constientizarea si senzibilizarea tinerilor cu privire la importanta recunoasterii istorice/si cercetarii perioadei de ocupatie comunista.

In cadrul vizitelor tinerii au posibilitatea sa viziteze expozitia de poze culese din timpul revolutiei, sa cunoasca monumentele din Timisoara dedicate revolutiei din 89 si sa vizioneze filme despre ce s-a intamplat in accea perioada.

Centrul Europe Direct Timis considera ca e important ca tinerii ss-si cunoasca trecutul si istoria, mai ales că e vorba despre orasul lor, in care traiesc si studiaza.

Vizitele se desfasoara saptamanal pe parcusul anului- pana la sfarsitul proiectului. Durata vizitei- o ora. Vizita se face sub supravegherea unui profesor cat si a unui reprezentant al Centrului ED Timis.

Asociatia „Memorialul Revolutiei 16-22 decembrie Timisoara” a fost infiintata in 26 aprilie 1990 cu scopul statuar de a cinsti memoria victemelor represiunii din timpul Revolutiei Romane din decembrie 1989.

Memorialul Revolutiei isi propune sa concentreze, in spatii functionale si adecvate un Centru de Documentare, Cercetare si Informare Publica despre Revolutia din 1989.

Comments are closed.