Harta


View Europe Direct Timis in a larger map

00 800 67 89 10 11


SUNĂ GRATUIT PENTRU INFORMAȚII DESPRE EUROPA

Ce informații poți obține . . . click aici pentru mai multe informații

Preşedintele Valcárcel i-a scris preşedintelui Traian Băsescu, solicitând sprijin pentru un buget mai consistent al politicii de coeziune

Preşedintele Comitetului Regiunilor, Ramón Luis Valcárcel Siso, i-a trimis o scrisoare preşedintelui României, Traian Băsescu, în care subliniază îngrijorarea profundă a aleşilor regionali şi locali din Europa în legătură cu „lipsa instrumentelor necesare şi adecvate confruntării cu provocările existente”.

În scrisoare, preşedintele CoR avertizează asupra riscului ca reducerile suplimentare ale bugetului politicii de coeziune să afecteze perspectivele de creştere şi să dăuneze redresării economice.

Regiunile şi oraşele europene subliniază necesitatea unui echilibru bugetar între diversele rubrici ale cadrului financiar multianual 2014-2020 şi solicită să se aloce politicii de coeziune un buget mai consistent.

„În perspectiva Consiliului European extraordinar din 22 şi 23 noiembrie 2012, aş dori să vă amintesc efectul de pârghie legat de aceste investiţii, prin intermediul cofinanţărilor private şi publice la nivel local, regional şi naţional”, a precizat Ramón Luis Valcárcel Siso în scrisoare, adăugând că „în actuala situaţie economică, considerăm o gravă eroare faptul de a nu dispune de un aport bugetar cum este cel acordat de UE – singura resursă publică multianuală stabilă pentru sprijinirea creşterii şi a ocupării forţei de muncă, consacrată investiţiilor în proporţie de 94%”.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale din UE se angajează să utilizeze fondurile cât mai eficient cu putinţă şi să acţioneze în aşa fel încât fondurile europene să producă rezultate tangibile pe teren şi să favorizeze la maximum investiţiile de calitate.

De asemenea, preşedintele CoR a solicitat Consiliului European să asigure coerenţa deciziei privind cadrul financiar multianual cu angajamentele asumate de statele membre în cadrul Pactului pentru creştere economică şi locuri de muncă, luând în considerare mai ales necesitatea de a mobiliza toate nivelurile, instrumentele şi politicile pentru ca investiţiile să se concretizeze pe teren.

Ramón Luis Valcárcel Siso a evidenţiat că este absolut esenţial să se ajungă la un acord adecvat înainte de sfârşitul acestui an, pentru ca programarea şi alocarea fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 să înceapă neîntârziat.

http://www.cor.europa.eu

Leave a Reply